Adem en Ontspanningstherapie (AOT)

Ademtherapie kan een natuurlijke ontspannen adembeweging helpen herstellen. En ontspanningstherapie leert u beter om te gaan met lichamelijke en mentale gespannenheid.
 Adem- en ontspanningstherapie kunnen worden ingezet bij klachten als gespannenheid, vermoeidheid, hoofdpijn, hyperventilatie, slaapproblemen, burn-out , angst en paniek en  depressie.

De therapeut van inter-fysio onderzoekt samen met u hoe uw ademhaling verstoord is en waar u spanning vasthoudt. Door middel van beweeg-, en voorstellingsoefeningen krijgt u inzicht hoe u met spanning omgaat en leert u hoe de overbodige spanning losgelaten kan worden. De ademoefeningen ondersteunen het herstel van een natuurlijke en ontspannen adembeweging. Daarnaast gebruikt inter-fysio technieken om een diepe ontspanning te laten ervaren waardoor de ademhaling mogelijk rustiger wordt.

Vergoeding Adem- en ontspanningstherapie?
Inter-fysio heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u uw behandelkosten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Locaties
Inter-fysio biedt adem- en ontspanningstherapie op verschillende locaties in Noord-Nederland. Kijk voor meer informatie over onze locaties onder Contact.