Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut van inter-fysio heeft na zijn studie fysiotherapie een opleiding van drie jaar gevolgd en zich daarmee verdiept in de wervelkolom en de andere gewrichten van het menselijk lichaam. Manuele therapie kan een uitkomst bieden als iemand pijn of stijfheid ervaart bij bepaalde bewegingen of houdingen.

Wat doet een manueel therapeut?

Door zijn specialisatie kan een manueel therapeut specifieker fysieke klachten diagnosticeren of uitsluiten en daarvoor in overleg met u het beste behandeltraject uitstippelen. Dit gaat soms in samenwerking met andere (medisch) specialisten.

Daarnaast kent een manueel therapeut een aantal specifieke technieken die gericht op de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren, houding en bewegingen te verbeteren en pijnklachten te verminderen. Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt:

  • hoofd- en nek en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • artrose van de heup
  • lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
  • kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dit kan leiden tot instabiliteit en klachten. De manueel therapeut biedt in dat geval specifieke oefeningen om gewrichten te leren stabiliseren.

Vergoeding manuele therapie

Inter-fysio heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u uw behandelkosten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Locaties voor manuele therapie en fysio

Inter-fysio biedt manuele therapie en fysiotherapie aan op verschillende locaties in Noord-Nederland. U vindt onze fysiopraktijken in Groningen (stad), Hoogezand, Assen en Oosterwolde. Kijk hier voor informatie over onze vestigingen en neem contact op voor meer informatie of een afspraak