Medical Taping Concept (MTC)

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij de spieren worden ondersteund in hun functie. Spieren zijn niet alleen belangrijk voor beweging, maar ook voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie.

De tape die gebruikt wordt bij medical taping heeft dezelfde elasticiteit en hetzelfde gewicht als uw huid. Ook heeft de medical tape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is. Nadat de tape is aangebracht voelt u waarschijnlijk direct de pijn afnemen.

Met medical tape kunt u gewoon bewegen, omdat het elastisch is. De tape kan enkele dagen blijven zitten en u kunt gerust douchen met het tape.

Medical taping wordt bij verschillende klachten toegepast, zoals bij spierblessures en gewrichtsklachten. Ook kan het helpen bij ontstekingen, het corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting.

Vergoeding
Inter-fysio heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u uw behandelkosten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Locaties
Inter-fysio biedt medical taping concept op verschillende locaties in Noord-Nederland. Kijk voor meer informatie over onze locaties onder Contact.