Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie is het doelgericht trainen van de juiste spieren, met als doel om de spieren, banden en gewrichten beter belastbaar te maken. Hiermee wordt de kans dat klachten en blessures na herstel weer terugkeren sterk verminderd. Medische trainingstherapie is een combinatie van kracht- en conditietraining onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut van inter-fysio.

Tijdens uw eerste afspraak brengt de fysiotherapeut uw conditie, belastbaarheid en eventuele lichamelijke beperkingen in kaart. Vervolgens stelt de fysiotherapeut een persoonlijk trainingsschema op. Voordat er met het trainingsprogramma kan worden begonnen, wordt er een intake afgenomen. Afhankelijk van de klacht bestaat de intake uit de volgende onderdelen:

  • invullen van medische vragenlijst
  • bloeddrukmeting
  • BMI bepaling
  • fietsconditietest

Vergoeding medische trainingstherapie
Inter-fysio heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u uw behandelkosten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Locaties
Inter-fysio biedt medische trainingstherapie op verschillende locaties in Noord-Nederland. Kijk voor meer informatie over onze locaties onder Contact.