Orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Orofaciale fysiotherapie richt zich op gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, halsgebied en kauwstelsel. Deze fysiotherapeut wordt hierom ook wel eens aangeduid als kaakfysiotherapeut. Er is veelal een nauwe samenwerking met de huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandartsgnatoloog, KNO-arts of een andere medisch specialist.

De orofaciaal fysiotherapeut is uitgebreid geschoold in tandheelkundige aspecten, specifieke zenuw-aandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek.

Vergoeding orofaciale en kaakfysiotherapie

Inter-fysio heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u uw behandelkosten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Onze locaties voor orofaciale fysio

Inter-fysio biedt orofaciale fysiotherapie aan op verschillende locaties in Noord-Nederland. U vindt onze fysiopraktijken in Groningen (stad), Hoogezand, Assen en Oosterwolde. Kijk hier voor informatie over onze vestigingen en neem contact op voor meer informatie of een afspraak