Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatiek kijkt naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving. De psychosomatische fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress, en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Vaak is er dan sprake van ‘psychosomatische klachten’: lichamelijke klachten waarbij psychische en sociale factoren een rol spelen.

Psychosomatische klachten kunnen zich bijvoorbeeld uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

Wat doet een psychosomatische fysiotherapeut?

Onze psychosomatische fysiotherapeuten begeleiden u in het herstellen van het evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Hij betrekt de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling, waaronder uw leef- en werkomstandigheden.

Voor de behandeling van psychosomatische klachten is soms samenwerking met andere deskundigen nodig. De psychosomatisch fysiotherapeut van inter-fysio werkt –met uw toestemming – samen met de verwijzend arts, een psycholoog, een bedrijfsarts of andere zorgverleners.

Vergoeding psychosomatische fysiotherapie

Inter-fysio heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u uw behandelkosten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Locaties waar wij psychosomatische fysio aanbieden

Inter-fysio biedt psychosomatische fysiotherapie aan op verschillende locaties in Noord-Nederland. U vindt ons in Groningen (stad), Hoogezand, Assen en Oosterwolde. Kijk hier voor informatie over onze vestigingen en neem contact op voor meer informatie of een afspraak.