Therapieen

Inter-fysio behandelt mensen met klachten aan het houdings- of bewegingsapparaat, waarbij sprake is van:

  • chronische pijnklachten of (te) lang aanhoudende klachten
  • onverklaarde klachten
  • depressie en/of angststoornissen
  • burn-out

Wij werken volgens Evidence Based Practise. Dit is een samenwerking tussen:

  • de aangetoonde resultaten van wetenschappelijk onderzoek
  • de voorkeuren en ervaringen van de patiënt
  • de voorkeuren en ervaringen van de therapeut


Oefentherapie

De behandeling bij inter-fysio kan bestaat uit oefentherapie. De therapeut van inter-fysio doet dan samen met u oefeningen in de behandelkamer of in de oefenzaal. Ook krijgt u oefeningen mee voor thuis. Dit helpt u om zelf met uw herstel bezig te gaan en de oefeningen ook te gebruiken in uw dagelijkse leven. Soms wordt een gewricht of spiergroep afgetaped om bepaalde spieren te stimuleren. Naast het doen van oefeningen geeft de therapeut van inter-fysio voorlichting en advies.

Bewegingsanalyse
De therapeut van inter-fysio analyseert uw houding en bewegingen. Vervolgens beoordeelt hij/zij of de beweging verloopt zoals het zou moeten, of dat de beweging door middel van oefeningen aangepast moet worden.

Mobiliseren gewrichten
Het ‘mobiliseren’ van gewrichten is het herhaald bewegen, door de fysiotherapeut, van een gewricht in de (bijna-) eindstand. Dit wordt regelmatig toegepast bij gewrichten die ‘vast’ zitten in combinatie met actieve oefeningen. Op deze manier kan het gewricht losser en beweeglijker worden. De therapeut mobiliseert ook spieren, dit gebeurt manueel of door rekoefeningen.

Massage
Inter-fysio past ook regelmatig massage toe. Dit helpt als voorbereiding op oefentherapie, maar het kan ook helpen te ontspannen, de stofwisseling laten toenemen en pijn laten afnemen.